När det kommer till båtturer ska man alltid vara medveten om att det finns risker. Att vidta försiktighetsåtgärder är någonting som man alltid bör göra, vare sig man cyklar, kör bil eller åker rollerblades. Det är viktigt att ha på sig säkerhetsbälte i bilen, hjälm när man cyklar och knäskydd vid en rollerblade tur. På samma sätt bör man även se till så att man är skyddad ute på havet. Man vet aldrig när olyckan kan vara framme.

sailboat-1883518_960_720

Flytväst av hög kvalitet

 

På just marineonline.se finns en typ av flytväst som är på topp, både när det kommer till kvalitet och användningsområden. Viking conquest västen har ett överdrag som man kan ta av, samt har kapaciteten att flyta på 150N.  När den här flytvästen kommer i kontakt med vatten blåses den upp automatiskt, vilket betyder att man stannar över ytan även om man svimmar. Tillbehören som finns på flytvästen är en D-ring (som man kan fästa en livlina i) grenrem, visselpipa samt ett sätt att knäppa fast västen så att den hålls kvar över ens kläder. Även lyftremmen kan användas om olyckan skulle vara framme.

 

Det är alltid en god idé att satsa på en flytväst som har en säkerhetslina och D-ring i sig. Trots att flytvästar av högre kvalitet kostar lite mer än de enklare versionerna kommer man att tacka sig själv om olyckan är framme och man har den bättre flytvästen. När vädret inte är på ens sida och när det börjar bli mörkt är det extra viktigt att alltid ta med sig en flytväst till vardera person. På så sätt slipper man oroa sig över otryggheten och kan istället njuta av resan ute i det stora blå. För mer information om flytvästar kan man ta en titt på marineonline.se, där man även kan införskaffa dessa tidigare omtalade flytvästar.