Det är sant som de säger att träning ger färdighet, och med den rätta flugbindningen kan man vara säker på att ens chans för en fångst ökar. Man får alltid en skön känsla när man har fångat den efterlängtade fisken, men ännu gladare blir man om denne fisk har nappat på ett drag som man själv har skapat. Med hjälp av många färgglada material kan man se till så att alltfler fiskar nappar.

 

Hur ska man då egentligen finna den rätta utrustningen, och hur kan man veta vad som intresserar de rätta fiskarna? Jo, hos fiskeshopen har de ett brett sortiment där de erbjuder en stor mängd material som man kan använda för att skapa den perfekta flugan. Det kan handla om pärlor, tofsar, lim, tyngder och mycket annat smått och gott i ett flertal färger.

 

Draget är inte allt

 

Hur många timmar man än spenderar på att skapa ett perfekt drag kommer man inte att komma långt om man inte har den rätta tekniken. För att träna upp sig själv finns det lektioner som man kan ta för att lära sig det rätta sättet att kasta redan från början. Om man inte känner för att ta flugfiskelektioner kan man hitta många instruktionsvideor online som visar hur det ska gå till.

 

Nu är tekniken och draget tagna i åtanke, men ett par punkter har vi fortfarande kvar. När man vadar ut i vattnet vid sjön vill man säkerligen inte att ens skor ska bli dränkta och att man ska frysa sig sjuk. Tack vare fiskeshopen kan man enkelt köpa de kläder som är speciellt utformade för flugfiske. Med hjälp av en vadarjacka och vadarbyxor med inbyggda stövlar kan man utan svårigheter vada ut i vattnet. Tänk aldrig mer på att frysa eller att bli blöt när dessa kläder finns i närheten. De händiga fickorna tillåter en även att förvara de mest nödvändiga prylarna, så att man fullkomligt slipper att konka runt på en väska eller liknande. Samtidigt kan man värma sina händer i sidfickorna när de börjar bli kalla. Enklare kan det inte bli!