Det finns så många intressanta komponenter som tillsammans skapar den eftersökta animerade reklamfilmen. Många företag som bedriver tjänsten av att skapa animerade reklamfilmer har en relativt lång väntetid och en lista med intresserade företag som räcker ända till månen. Varför betala tiotusentals kronor – kanske till och med hundratusentals – när man kan få en professionell och informativ reklamfilm för enbart några tusenlappar? Särskilt när de animerade reklamfilmerna är så unika som de är.

 

Om man överväger att beställa en av dessa filmer kan det dock vara bra att ha ett par saker i åtanke. Nedan ska vi gå igenom lite snabb fakta som kan vara rolig att veta innan man tar beslutet och köper sin alldeles egen animerade reklamfilm.

 

  1. Priset är chockerande – När man är van vid att de flesta reklamfilmer kostar mer än 20 000 kronor att köpa kommer man att bli överraskande glad över det faktum att en animerad reklamfilm inte ens kostar 10 000 kronor. Om man väljer att beställa en av dessa filmer hos exempelvis animeradreklamfilm.com kan man räkna med en högkvalitativ video för ett väldigt lågt pris.
  2. Varje film är unik – Med tanke på det billiga priset kanske man börjar undra över hur unik den animerade reklamfilmen faktiskt kommer att bli. Används bilder och karaktärer som endast tagits från en mall och sedan återanvänds ett flertal gånger? Inte alls! Animatörerna tillbringar ibland uppemot 70 timmar på att skapa den perfekta animerade reklamfilmen till varje individuell kund. Helt unika karaktärer ritas först för hand, innan de färdigställs online och animeras till det slutgiltiga resultatet. Man behöver därför aldrig oroa sig för att ens animerade reklamfilm inte ska bli unik.
  3. En stor hjälp för konsumenter – Visste du att en studie har gjorts där det har visat sig att 9/10 kunder ansåg att en animerad reklamfilm hjälpte dem ta beslutet kring köpet av en produkt? Ja, du hörde rätt! 90 % av de kunder som har tagit beslutet att köpa en produkt gjorde så för att en animerad reklamfilm uppmuntrade dem.
  4. Mejl blir mer intressanta – En ytterligare studie har genomförts där man den här gången tog en titt på e-mejl. De kom fram till resultatet att antalet klick ökade dubbelt så mycket och ibland även tre gånger så mycket om E-mejlet innehöll en animerad reklamfilm.
  5. Intäkter i mängder – Ännu är fakta kring E-mejl inte över. Det har nämligen visat sig att det inte enbart är antalet klick som ökar. Om man använder sig av en animerad reklamfilm i de E-mejl som man skickar ut till potentiella kunder ökar intäkterna vanligtvis så mycket som fyra gånger mer än tidigare. Det finns alltså mer än ett antal skäl till varför man bör välja en animerad reklamfilm.